De bakkerij branche is levendig in Zuid Frankrijk. In het kleine dorpje waar wij waren was de oorspronkelijke bakker tijdelijk afwezig, z’n oven was ontploft, de bakker was gewond geraakt en z’n winkel was dicht. Precies in de zomertijd. We hoefden niet zonder vers brood te zitten: Tegenover z’n winkel stond nu elke morgen een eenvoudig kraampje met ovenvers brood. De eigenaresse vertelde me dat ze wel een oven hadden en zo met vers brood op markten stonden. “En als we ergens nodig zijn, dan gaan we daar ook heen, zoals hier”. Ze hoopte nog wel eens een permanent een winkel te kunnen openen. Iets wat overigens opvallend vaak gebeurt, zo merkte ik de afgelopen weken. In kleine dorpjes, in grote steden, in centra en aan de buitenkant, langs de uitvalswegen. Op een natuurlijke manier is er een nieuwe vestigingsplaatsbeleid ontstaan. Hier zouden ook wel eens goede mogelijkheden in Nederland kunnen liggen. Meer weten? Neem dan contact met ons op.